Prvi susret organizatora turističkih manifestacija

Slika /arhiva/L-organizatori-L.jpg

U Hrvatskoj se godišnje održi više od tisuću različitih manifestacija koje su izravno i neizravno povezane s turizmom, organiziraju ih različiti organizatori, a većinu financijskim bespovratnim potporama s oko pet milijuna kuna pomaže i Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Istaknuo je to direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić nakon otvaranja 1. susreta organizatora kulturno-turističkih manifestacija u Hrvatskoj, skupa koji je organizirala tvrtka Organizatori turističkih manifestacija i koji je u zagrebačkom Green Gold Centru okupio brojne predstavnike iz turizma, kulture i drugi sektora.

Susreti se održavaju i sutra, 25. prosinca, a cilj tog okupljanja, kako je kazao autor projekta Aleksandar Kovačević, je skupiti sve organizatore prvi put na jednom mjestu kako bi iduće godine u Zagrebu svi zajedno realizirali novi projekt Festival turističkih maifestacija "Svi zajedno-hrvatsko naj".

Okupljene je pozdravio i zagrebački gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Zagreba Milan Bandić koji je kazao da je to dobar projekt kojeg bi trebalo zvati i 'susreti turističke izvrsnosti' s obzirom da su organizatori manifestacija zapravo vrsni poznavatelji hrvatske tradicije, autohtonosti i običaja.

Bulić je istakuo kako je HTZ u zadnjih 12 godina znatno pridonio osvještavanju turističkih zajednica i lokalne uprave o važnosti organiziranja manifestacija kao dijela turističke ponude i promocije Hrvatske te da su turističke zajednice, što god tko mislio, ipak u većini inicijatori pa i organizatori i nositelji tih manifestacija.

Ipak, dodaje da HTZ ne pomaže samo ono što u tom smislu rade turističke zajednice nego i brojne tvrtke i pojedinci i to u najširem smislu te riječi i u cijeloj Hrvatskoj.

U svemu pa i u organiziranju turističkih manifestacija važno je biti svoj i originalan, slijediti ono što je oko nas, kao i potrebe i želje gostiju, ali i stanovništva, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Malog Lošinja Đurđica Šimičić. Tako nešto, kaže, moguće je samo suradnjom svih u određenom mjestu, od grada i turističkih zajednica do udruga, tvrtki i samih ljudi koji tamo žive. (Hina)



Pisane vijesti