Prvi hrvatski certifikati u kongresnom turizmu

Slika /arhiva/HUPKT_log_w.JPG

Prvih 39 profesionalaca u kongresnom turizmu u Hrvatskoj dobilo je certifikat CCMEP koji kupcima jamči da je pružatelj usluge profesionalac koji svakom projektu pristupa prema pravilima struke, izvijestili su iz Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT).

Riječ je o prvim certifikatima za te usluge koje je u skladu s međunarodnim standardima razvio i dodjeljuje HUPKT. Do sada ih u Hrvatskoj nije imao ni jedan pojedinac, jer nije ni postojao lokalni certifikacijski program.

"Program certificiranja CCMEP-Certified Croatian Meetings and Events Professional počeli smo razvijati prošle godine na tragu najpriznatijih svjetskih certifikata za usluge u kongresnoj industriji CMP (Certified Meeting Professional) i CMM (Certified Meeting Manager) koji su vrlo zahtjevni i mogu donijeti određene prednosti ako ste poslovno orijentirani na međunarodno tržište", ističu iz HUPKT-a. Dodaju da se za certificiranje mogu prijaviti isključivo fizičke osobe, sudionici iz kongresno-incentive-event industrije (MICE) s najmanje dvije godine iskustva u tom području.

Certifikat vrijedi pet godina, nakon čega se obavlja recertifikacija, na temelju skupljenih edukacijskih bodova sudjelovanjem u edukacijskim programima HUPKT-a.

Iz te udruge posebno ističu da su njihov program certificiranja podržali Katedra za turizam zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, Sektor za turizam Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Europska federacije kongresnih organizatora (EFAPCO).

Prvih 39 dobitnika certifikata uspješno je prošlo višetjedni program certificiranja, a dolaze iz cijele Hrvatske i različitih turističkih i drugih tvrtki i organizacija, većinom iz putničkih agencija, hotelskih grupacija i pojedinih hotela te turističkih zajednica.

(Hina)



Pisane vijesti