Prvi forum obiteljskog smještaja u Opatiji 15. listopada

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Prvi nacionalni Forum obiteljskog smještaja, u organizaciji Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i grada Opatije, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, održat će se u Opatiji, 15. listopada, pod motom "Mali turizam napreduje velikim koracima", uoči početka Dana hrvatskog turizma (koji će se u Opatiji održati 16. i 17. listopada).

Na skupu će se analizirati aktualni trendove i problematika obiteljskog smještaja koji, s gotovo pola milijuna turističkih kreveta, u ukupnim smještajnim kapacitetima hrvatskog turizma ima najveći udjel od oko 50 posto. Među temama o kojima će raspravljati sudionici foruma su nacionalni program obiteljskog smještaja i novosti u legislativi, kao i iskustva, problematika i primjeri dobre prakse, s naglaskom na aktualnostima u brendiranju, marketingu i prodaji obiteljskog smještaja.

Kao predavači u programu Foruma, sudjelovanje su potvrdili čelnici ključnih institucija, iznajmljivači i predstavnici turističkih zajednica iz cijele zemlje kao i predstavnici tvrtki turističkog sektora koje aktivno promoviraju i prodaju kapacitete obiteljskog smještaja.

Po podacima Državnog zavoda za statistiku za komercijalne smještajne objekte, u privatnom ili obiteljskom smještaju prošle je godine zabilježeno 3,16 milijuna turističkih dolazaka i 22,13 milijuna noćenja, čime su ostvareni porasti od 6,4 odnosno 3,4 posto u odnosu na 2012. Po broju noćenja obiteljski komercijalni smještaj bio je ujedno na prvom mjestu među svim smještajnim objektima, a po dolascima turista na drugom mjestu, iza hotela. (Hina)



Pisane vijesti