Prva večer ojkalice od Sinja do Nina i Brinja

Slika /arhiva/110709-lisane4.jpg

Trideset i dva kulturno umjetnička društva sudjelovala su na povijesnoj, prvoj večeri ojkavice od Sinja do Nina i Brinja, koja je održana u subotu 9. srpnja, na stadionu u Lišanima Ostrovičkim, u organizaciji mjesnog KUD-a Sv. Nikola Tavelić i Općine Lišane Ostrovičke.

Brojnoj domaćoj i stranoj publici predstavljeno je ojkanje, koje je UNESCO uvrstio na listu ugrožene nematerijalne kulturne baštine, te je KUD Sv. Nikola Tavelić dobio povelju za očuvanje takve vrste pjevanja.

Odaziv na prvu večer ojkavice je odličan, rekao je voditelj KUD-a Sv. Nikola Tavelić Joso Nimac, dodavši kako ovaj događaj ima veliko značenje, ne samo za samo Lišane nego i, za cijelu Zadarsku županiju, a nastupila su kulturno-umjetnička društva iz Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.

Načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević nada se kako ćemo iz godine u godinu sve više, bolje, jače i glasnije promovirati ono što je UNESCO prepoznao.

Prva povijesna Večer ojkavice u Lišanima prošla je u odličnom raspoloženu, a za to su se uz organizatore pobrinuli pokrovitelji Ministarstvo kulture, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Zadarska županija.



Pisane vijesti