Proslava upisa novih europskih spomenika na popis svjetske baštine

Slika /arhiva/Unesco_celeb2016.jpg

U Bruxellesu će se, 15. studenoga 2016. godine, održati proslava upisa 12 novih europskih spomenika na prestižan UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Proslavu organiziraju Glavna uprava za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike (DG GROW), te Glavna uprava za obrazovanje i kulturu (DG EAC), zajedno s Europskim parlamentom i UNESCO-om.

Proslavu će svojom prisutnošću uveličati Irina Bokova, generalna direktorica UNESCO-a, povjerenici Europske komisije Elżbieta Bieńkowska i Tibor Navracsics, potpredsjednik Europske komisije Antonio Tajani, kao i predsjednica Odbora za kulturu i obrazovanje Silvia Costa te potpredsjednik Odbora za promet i turizam István Ujhelyi.

Na proslavi će biti predstavljena i suradnja Europske unije s UNESCO-om, kojoj je svrha pomoći područjima s popisa svjetske baštine i stvarati, na održivi način, prihode od turizma u svrhu lokalnog razvoja i očuvanja baštine.

Zahvaljujući pripremnim aktivnostima, predloženima od strane Europskog parlamenta, povodom projekta „2018 EU-China Tourism Year“, osmišljene su nove turističke rute, kako bi privukle kineske turiste u područja s neiskorištenim turističkim potencijalom.



Pisane vijesti