Proslava Svjetskog dana turizma u znaku kulture i vodećih turističkih inovacija

Slika /arhiva/d-inovatora-sigma.jpg

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, 27. rujna, koji se po preporuci Svjetske turističke organizacije ove godine obilježava s temom "Turizam povezuje kulture", u zajedničkoj organizaciji Društva inovatora Sigma i Hrvatske gospodarske komore - Europske poduzetničke mreže Hrvatske te generalno pokroviteljstvo Banco Popolare Croatia d.d. i pokroviteljstvo Croatia Airlines d.d. biti će dodijeljene jedinstvene nagrade "Croatian Business Tourism".

Riječ je o vodećem brandu sustavnog nagrađivanja poslovno-turističkih inovacija s ciljem promocije i popularizacije inventivnog i kreativnog stvaralaštva na nacionalnoj razini te isticanja oznake "CBTour" kao dokaza izvrsnosti u hrvatskom poslovnom turizmu. Nagrade, koje se dodjeljuju drugu godinu zaredom, biti će uručene u 9 kategorija za pravne osobe, 3 kategorije za studente i 2 kategorije za fotografske radove.

Podršku ovom projektu dao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je istaknuo kako ukupni ekonomski učinci turizma ukazuju na njegovu veliku važnost za gospodarstvo Republike Hrvatske, te naglasio značenje poticanja inovacijskog i kreativnog stvaralaštva, jer rezultira novim idejama kojima se može ostvariti brži gospodarski rast i povećati konkurentnost sektora.



Pisane vijesti