Promocija turističke ponude Ljubljane i okolice u Zagrebu

Slika /arhiva/10-ban-trg1.jpg

Na zagrebačkom središnjem Trgu bana J. Jelačića danas i sutra se održavaju Dani slovenskog turizma u sklopu kojeg se danas svojom turističkom ponudom posebno predstavio glavni slovenski grad Ljubljana s okolicom, dok će se sutra predstaviti turizam regije Posavje.

Današnje predstavljanje turizma Ljubljane i okolice organizirala je prije godinu dana osnovana regionalna destinacijska organizacije Ljubljana-Centralna Slovenija, čija je PR menadžerica Petra Stušek istaknula da je cilj promocije približiti ponudu te regije Zagrepčanima i njihovim gostima.

U ukupnih oko 400 tisuća turističkih dolazaka i oko 800 tisuća noćenja u Ljubljani prošle godine turisti iz Hrvatske bili su po brojnosti na petom mjestu, što je za ljubljanski turizam itekako važan podatak, kazala je Stušek.

Naglašava da je to, kao i odlična suradnja sa zagrebačkim turizmom, posebno Turističkom zajednicom grada Zagreba s kojom često zajedno promotivno nastupaju na sajmovima na dalekim tržištima i drugdje, rezultiralo i ovim posebnim predstavljanjem u centru Zagreba.

Uz veliki zeleni turistički autobus kojeg nazivaju "Veseli Janez", na čijem krovu animaciju i svirku za Zagrepčane izvodi 40-tak mladih umjetnika, članova orkestra harmonika Pustotnik, na Trgu se u 20-ak drvenih kućica predstavlja i niz turističkih tvrtki i 20-ak općina regije Ljubljana-Centrala Slovenija.

To je ujedno i prvi put da se ta regija, koju s Ljubljanom čini ukupno još 26 općina, organizirano predstavlja Zagrebu.

Stušek napominje da je u cijeloj regiji turistima na raspolaganju oko 11,4 tisuće kreveta, od čega je nešto više od 4 tisuće hotelskih i više od 71 posto u samoj Ljubljani. Posjetiteljima nude različite programske pakete i razglede za cijelu regiju koji se osim na povijesno-kulturnoj baštini tog kraja oslanjaju i na seosku tradiciju, prirodne ljepote, posebno kraških jama i gastronomiju. (Hina)



Pisane vijesti