Promocija ronjenja za građane Zagreba

Slika /arhiva/110613-trg1.jpg

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, u subotu je održana cjelodnevna promocija ronjenja u bazenu promjera 10 metara zapremine s 100m3 vode. Tijekom promocije svi zainteresirani građani imali su priliku, uz stručno vodstvo, otkriti ljepotu ronjenja.

Organizatori promocije, Ronilački klub HRVI NEMO ADRIATIC, specijalistički ronilački volonterski tim Crvenog križa i RK Geronimo istaknuli su veliki interes građana za probno ronjenje, a najbrojniji su bili mladi i djeca viših razreda osnovne škole.

Tijekom dana održane su i promocije ronilačke ponude klubova, te dviju priznatih škola ronjenja CMAS i PSS (professional scuba schools). Stručnjaci su građane upoznali s vrstama ronjenja, otkrili im što je apnea, rekreativno ronjenje, tehničko ronjenje, te im predstavili opremu za ronjenje te predstavili program ronjenja za osobe sa invaliditetom.

Osim promocije ronjenja akcija je imala i humanitarni karakter, ronioci su potaknuli prikupljanje sredstava za Odjel pedijatrije Opće županijske bolnice u Vukovaru. Akciju su podržali: Hrvatski crveni križ, Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Grad Zagreb - Ured gradonačelnika, Ministarstvo branitelja, Zagrebački Holding.

Tijekom ronjenja s bocama, uz pratnju profesionalnih instruktora, na glavnom gradskom trgu posjetitelji su imali priliku pogledati i podvodnu izložbu strastvenog ronioca i fotografa Marjana Radovića, koji je izložio 15-tak fotografija podmorja koje je postavio je na 1m dubine u bazenu.



Pisane vijesti