Promocija hrvatskog turizma u Istanbulu, Pragu, Hamburgu i Kopenhagenu

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Hrvatski turizam bit će ovog tjedna predstavljen u Istanbulu u sklopu Hrvatskog turističkog dana, te na međunarodnim turističkim sajmovima u Pragu, Hamburgu i Kopenhagenu.

Hrvatski turistički dan prvi put će se u Istanbulu održati 9. veljače, s obzirom da je Turska novo i sve zanimljivije emitivno tržište, s kojeg je primjetan porast dolazaka turista u Hrvatsku. S prošlogodišnjih oko 37 tisuća dolazaka i oko 113 tisuća noćenja turski su turisti u Hrvatskoj ostvarili poraste veće od 80 posto.

Osim promocije hrvatske turističke i kulturne ponude, posebno Dubrovnika, u Istanbulu će se održati i poslovna radionica turskih i hrvatskih partnera.

Slijedi promocija hrvatskog turizma na sajmu u Pragu "Holiday World" koji se održava od 10. do 13. veljače. Prema prvim rezultatima prodaje turističkih aranžmana u Češkoj touroperatori tvrde da je kriza prošla te da u ovoj godini Hrvatska može očekivati stabilnu prodaju i rast dolazaka čeških turista. Prošle ih je godine došlo 5 posto više nego 2009., odnosno njih oko 646 tisuća ostvarilo je 4,44 milijuna noćenja ili gotovo 8 posto više.

Nositelj hrvatskog nastupa na tom sajmu, kao i na sajmovima "Reisen" u Hamburgu te "Ferie" u Kopenhagenu je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Pisane vijesti