PROMATRANJE PTICA I OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNE GODINE BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI

Slika /arhiva/100927-ptica-solana_nin.jpg

Udruga za biološka istraživanja - BIOM u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Nina i Park Solanom Nin, poziva vas da sudjelujete u obilježavanju Međunarodnog dana promatranja ptica i 2010. godine kao Međunarodne godine biološke raznolikosti. Ovo događanje organizirano je uz potporu UNDP - COAST projekta u Hrvatskoj.

Obilježavanje Europskog prebrojavanja ptica i 2010. godine kao Međunarodne godine biološke raznolikosti održat će se u Park Solani Nin, u subotu, 2. listopada, u 10 sati, dok će u 18,30 biti otvorena izložba fotografija „Sabun“, u Galeriji Višeslav (Barokna kuća), Ulica Petra Zoranića, u Ninu, a u istom prostoru će Ivan Budinski održati predavanje „Raznolikost ptica jadranskih močvarnih područja“.

Cilj je promocija iznimne biološke vrijednosti solana, kao iznimno važnog močvarnog staništa, s naglaskom na faunu ptica. Riječ je o jednom od nekoliko vrlo rijetkih staništa na našoj obali u koja spadaju i niske muljevite i pjeskovite obale s močvarnim dijelovima. Mediteranska vlažna područja koja su pod utjecajem plime i oseke predstavljaju jedno od globalno najugroženijih staništa, a u Republici Hrvatskoj su kritično ugrožena. Ovakva staništa utočište su mnogim biljnim vrstama, sitnim beskralješnjacima kao i pticama koje u njima nalaze hranu.




Najave