Projektom "Od mlinice do mlinice" najavljena ulaganja od 740 tisuća eura

Slika /arhiva/cikolla-kanjon-w-tzd.jpg

Projektom "Od mlinice do mlinice", vrijednim 52 tisuće kuna, koji je predstavljen danas u Drnišu, započinje sveobuhvatni ciklus turističke valorizacije drniškog kraja koji će koštati više od 740 tisuća eura, najavio je drniški gradonačelnik Josip Begonja.

Mikro projektom, naveo je Begonja, uređeno je dvjestotinjak metara staze duž kanjona Čikole te dva vidikovca, no to će označiti početak realizacije dvaju daleko važnija projekta - projekata razvoja turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka te turističke valorizacije kanjona rijeke Čikole.

Projekt razvoja turizma na rubnim dijelovima NP Krke Grad Drniš provodi u suradnji s Razvojnom agencijom, Županijom šibensko-kninskom, gradskim Muzejom te drniškom Turističkom zajednicom, a vrijedan je 680 tisuća eura.

Grad je projekt kandidirao na IPA IIIc fond, a budući da je prošao sve dosadašnje faze evaluacije Begonja očekuje kako će se uskoro potpisati i ugovor kojim će se spomenuta sredstva doznačiti gradu.

Cilj je aktualnog gradskog vodstva, ističe gradonačelnik, na rubnim dijelovima NP Krke potaknuti razvoj seoskog, izletničkog i svakog drugog vida turizma.

Projekt turističke valorizacije kanjona rijeke Čikole vrijedan je 450 tisuća kuna, a Grad Drniš provodi ga u suradnji s NP Krkom i Hrvatskom turističkom zajednicom.

Projektom je predviđeno uređenje smjerova za slobodno penjanje, staze za kanjoning te prateća infrastruktura, dva vidikovca i pristupna staza.

U sklopu oba projekta planirano je i uređenje 54 kilometra biciklističkih staza na području Miljevaca i Trbounja, smartphone aplikacije, uređenje 40 lokacija u kanjonu Čikole za slobodno penjanje, planirana je ugradnja popularnog zip-linea preko kanjona.

Župan šibensko-kninski Goran Pauk, naglasio je kako je riječ o projektu veoma sličnom onom uređenja šetnice u kanalu sv. Ante kada se za malo novca napravilo mnogo. (Hina)



Pisane vijesti