Projekt Opatije i Portoroža "365 dana kulturnog turizma u kolijevci srednjeeuropskog turizma"

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

EU projekt "365 dana kulturnog turizma u kolijevci srednjeeuropskog turizma", kojeg zajednički ostvaruju Grad Opatija, Općina Piran te turističke zajednice Opatije i Portoroža, predstavljen je večeras u opatijskom Paviljonu „Juraj Šporer“.

Riječ je o partnerskom projektu, vrijednom 512.000 eura, koji većim dijelom financira Europska unija putem IPA fonda, a po 15 posto sredstava osiguravaju slovenska i hrvatska strana.

Projekt obuhvaća naizmjenično održavanje zabavnih događaja ili manifestacija tijekom cijele godine u Portorožu i Opatiji, sa šest različitih tema – Nova godina, karneval, wellness i gastronomija, Rivijera kroz stoljeća, ples i glazba.

Nakana EU projekta "365 dana kulturnog turizma u kolijevci srednjeeuropskog turizma" je povećati prepoznatljivost i atraktivnost portoroške i opatijske rivijere tijekom cijele godine.

Do sada su ostvarena dva pilot projekta – u prosincu je u Portorožu održan "Festival pjenušca", a u Opatiji je u veljači proveden projekt "Rivijera kroz stoljeća", koji se razvio u dva događaja u vrijeme karnevala - "Ples pod maskama“ i "Festival karnevalske glazbe".

Portorošku i opatijsku rivijeru povezuje više elemenata - nekadašnja pripadnost Austro-ugarskoj monarhiji, prirodne značajke, tradicija te kulturni turizam, naglašeno je na predstavljanju. Partneri su suradnju na projektu ocijenili izvrsnom, uz nadu da će nastaviti uspješno surađivati. (Hina)



Pisane vijesti