Projekt INHERIT (Strategije održivog turizma za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine obalnog i morskog područja Sredozemlja) na DANIMA HRVATSKOG TURIZMA (DHT)

  • Slika /2021_ilustrac_f/211029_DHT Inherit1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Od 28. do 29. listopada 2021. godine u Srebrenom, Mlini, u Župi dubrovačkoj održani su se Dani hrvatskog turizma (DHT) u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore. Uz brojne sudionike iz hrvatskog turističkog sustava, poslovnog i društvenog života, sudjelovale su i predstavnice projekta INHERIT, čiji je projektni partner Ministarstvo turizma i sporta RH - Ana Marija Vukčević (voditeljica projekta) i Tatjana Martinović Vučetić (tematski stručnjak) te ostale članice.

Dio programa DHT-a čini i svečana dodjela godišnjih turističkih nagrada. Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i onima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili ova prestižna priznanja. 

Projekt „Godišnje hrvatske turističke nagrade je nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.
 
Radi važnosti razvoja održivog turizma i očuvanja prirodne baštine na Mediteranu kao glavnih ciljeva projekta INHERIT, predstavnice MINTS-a su predstavile projekt i dosadašnje aktivnosti i rezultate rada.

Održani su sastanci s budućim INHERITURA ambasadorima, radi njihova upoznavanja s INHERITURA oznakom i mehanizmom upravljanja (INHERITURA područja koju karakteriziraju zaštita okoliša i prirodne baštine, valorizacija prirodne imovine, pristup „odozdo prema gore“ i participativni pristup održivom turizmu). Sastancima su prisustvovali direktori i predstavnici turističkih zajednica županija jadranske Hrvatske (TZŽ Dubrovačko-neretvanske, TZŽ Šibensko-kninske, TZŽ Splitsko-dalmatinske, TZŽ Zadarske) u sklopu projektne aktivnosti A6.5 INHERITURA savjetodavne usluge/ D6.5.2 Kampanja kapitalizacije INHERITURA ambasadora.

INHERITURA oznaka predstavlja područja u kojima ljudske djelatnosti koegzistiraju s prirodnom baštinom i uključuju mjesta prirodne baštine raznih vrsta. Tijekom DHT-a, podijeljen je informativni i promotivni materijal projekta INHERIT.
 
Također, održan je sastanak s predstavnicima Odjela za prostorno uređenje Zavoda za prostorno uređenje DNŽ, radi promocije i integracije INHERIT pristupa u Integralno upravljanje obalnim područjem i prostorno planiranje morskog područja (ICZM – MSP), a u sklopu aktivnosti A6.6 Povećanje i širenje integracije INHERIT pristupa u ICZM-MSP na Sredozemlju. Sastanku je prisustvovala i predstavnica projekta WINTER MED (Mreža zimskih otoka za cjelogodišnje turističko iskustvo na Mediteranu), programa Interreg MED, kojeg provodi Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA).

Pisane vijesti