Projekt "1000 hrvatskih plaža - Jadranske morske zvijezde Kvarnera"

Slika /arhiva/TZ-kvarner-L_12.jpg

Primorsko-goranska županija poduprijet će pilot projekt "1000 hrvatskih plaža - Jadranske morske zvijezde Kvarnera" koji će voditi stručnjaci s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvo u Opatiji, najavio je danas na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić.

Pročelnik Upravnog odjela za pomorstvo, promet i turizam Gerhard Lempl pojasnio je da je svrha projekta, koji bi trebao završiti potkraj kolovoza 2013. i primjenjivati se u 2014., razvoj i korištenje plaža kao resursa s puno posebnosti, koje doprinose turističkom razvoju županije i Hrvatske.

Planira se tematiziranje plaža organiziranjem posebnih plaža za djecu, za mlade, za sport i rekreaciju, za osobe s invaliditetom, za starije osobe, za kućne ljubimce i druge.

Očekuje se da će to omogućiti kvalitetnije i sadržajnije koncesije, veći turistički promet, veću ponudu i potrošnju, što bi omogućilo i novo zapošljavanje.

Ukupna vrijednost projekta je 360 tisuća kuna. Županija i resorno ministarstvo osigurat će po 150 tisuća kuna, a ostatak opatijski fakultet. (Hina)



Pisane vijesti