Produljenje dubrovačke sezone kroz Dubrovnik Film Meeting

Slika /arhiva/001-101126-dfmw.jpg

Kada govorimo o hrvatskoj turističkoj ponudi, kultura i turizam postaju jedno, jer se Hrvatska profilira kao odredište životnog stila, rekao je ministar turizma Damir Bajs na konferenciji za novinare održanoj povodom dogovaranja poslovne suradnje oko filmskog festivala Dubrovnik Film Meeting. Ministarstvo turizma i Ministarstvo kulture pružilo je podršku spomenutoj manifestaciji, koja bi od sljedeće godine trebala postati cjelogodišnja, dok će u novom konceptu, osnivači - Goran Štrok, predsjednik Uprave Jadranskih luksuznih hotela i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala izravno surađivati s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Podsjećamo, Dubrovnik Film Meeting je kulturna manifestacija koja se održava od 2005. godine u organizaciji Sarajevo film festivala i Jadranskih luksuznih hotela, s ciljem promocije regionalne i svjetske filmske industrije, unapređenja suradnje među državama, razvoja mlade filmske scene te profiliranja Dubrovnika u važno filmsko okupljalište. Želja organizatora jest produljenje događaja s dosadašnja tri dana na cijelu godinu, što bi dodatno obogatilo gradsku ponudu i izvan ljetnih mjeseci. Suradnju dvaju ministarstava pohvalio je i ministar kulture Božo Biškupić, naglasivši veliku važnost ovakvih događanja za promociju ne samo kulturne, već i turističke ponude naše zemlje.


Kada govorimo o hrvatskoj turističkoj ponudi, kultura i turizam postaju jedno, jer se Hrvatska profilira kao odredište životnog stila, rekao je ministar turizma Damir Bajs na konferenciji za novinare održanoj povodom dogovaranja poslovne suradnje oko filmskog festivala Dubrovnik Film Meeting.
 


Ministarstvo turizma i Ministarstvo kulture pružilo je podršku spomenutoj manifestaciji, koja bi od sljedeće godine trebala postati cjelogodišnja, dok će u novom konceptu, osnivači - Goran Štrok, predsjednik Uprave Jadranskih luksuznih hotela i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala izravno surađivati s Hrvatskim audiovizualnim centrom.
 


Podsjećamo, Dubrovnik Film Meeting je kulturna manifestacija koja se održava od 2005. godine u organizaciji Sarajevo film festivala i Jadranskih luksuznih hotela, s ciljem promocije regionalne i svjetske filmske industrije, unapređenja suradnje među državama, razvoja mlade filmske scene te profiliranja Dubrovnika u važno filmsko okupljalište. Želja organizatora jest produljenje događaja s dosadašnja tri dana na cijelu godinu, što bi dodatno obogatilo gradsku ponudu i izvan ljetnih mjeseci.
 


Tako bi od ožujka do prosinca trebale biti održane projekcije odabranih regionalnih filmova, u travnju radionica za razvoj projekata pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, a tijekom lipnja filmska radionica. Navedene radionice bile bi svojevrstan uvod u središnje trodnevno događanje, koje je ove godine bilo održano od 31. srpnja do 2. kolovoza.
 


Dubrovnik je dijamant čitavog svijeta, pa kroz ovaj festival želimo produžiti i njegovu sezonu, rekao je Štrok, zahvalivši ministrima turizma i kulture što su prepoznali važnost ovakve promocije.
 


Želja nam je da Dubrovnik bude tijekom cijele godine mjesto okupljanja mladih autora iz Hrvatske i regije budući da je to jedan od najboljih načina promocije ovog dragulja jadranske obale, istaknuo je Purivatra.
 


Dobro je imati festival u ljetu, a još bolje tijekom cijele godine jer promidžbe i kulture nikada dosta. Veseli me da ono, što je bilo dobro za 2010., nije i najbolje za 2011. godinu, jer uvijek možemo više, istaknuo je Damir Bajs, dodavši kako se radi o vrlo važnoj regionalnoj suradnji koja će, između ostalog, pozitivno utjecati i na povećan broj dolazaka turista u Hrvatsku.
 


Suradnju dvaju ministarstava pohvalio je i ministar kulture Božo Biškupić, naglasivši veliku važnost ovakvih događanja za promociju ne samo kulturne, već i turističke ponude naše zemlje.


Pisane vijesti