Prodajna izložba suvenira "Kvarner Expo 10"

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Prodajna izložba proizvođača suvenira Hrvatske "Kvarner Expo 10" otvorena je danas na kupalištu Slatini u Opatiji.

Organizatori izložbe su Obrtnička komora Primorsko- goranske županije, Udruženje obrtnika Opatija i Info Lab d.o.o. iz Opatije, uz pokroviteljstvo Hrvatske obrtničke komore, Ministarstva turizma RH, Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, Grada Opatije, Turističke zajednice Grada Opatije, te Općine Matulji i Općine Lovran.

Izložba se priređuje sedmu godinu zaredom i natjecateljske je naravi, a nagrade se dodjeljuju za prehrambene suvenire, uporabne predmete i umjetničko-dekorativne suvenire.

Proizvođači suvenira svoje izloške su postavili u velikom šatoru na oko tisuću prostornih metara na kupalištu. Nakon izložbe, koja se zatvara 3. travnja, objavit će se katalog sa svim izlošcima.

Cilj održavanja izložbe jest iznjedriti izvorne i tržišno prihvatljive suvenire koji bi u ponudi zamijenili još dominantne uvozne suvenire, zamisao je organizatora.

Sutra, 1. travnja, u obližnjem hotelu "Palace" bit će organiziran okrugli stol "Suvenir kao originalan - izvorni hrvatski proizvod". (Hina)


Pisane vijesti