Priznanje TZ Sv. Filip i Jakov u projektu "Brod knjižara 2010"

Slika /arhiva/100720-bk1.jpg

Turistička zajednica Sv. Filipa i Jakova treću je godinu zaredom dobila priznanje "Zlatna statua MasterCard" za poseban doprinos kulturnom turizmu u sklopu kulturno-turističkog projekta "Brod knjižara-Brod kulture 2010", objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare organizatora tog projekta i kompanije MasterCard Europe.

"Brod knjižara" Jadranom je ovog ljeta četvrtu godinu za redom od 31. srpnja do 14. kolovoza plovio i zastao u 15 mjesta na obali i otocima od Krka do Makarske promičući kulturu čitanja knjiga i hrvatsku pisanu riječ.
U drugoj godini tog projekta u njega se uključila kompanija MasterCard Europe te od tada kao glavni sponzor dodjeljuje navedeno priznanje najboljem domaćinu Brodu knjižari.

S obzirom da je TZ Sv. Filipa i Jakova to priznanje dobila treći put ostaje joj u trajno vlasništvo, što je veliki uspjeh, istaknula je direktorica te TZ Klara Eškinja Glavan dodavši da su za taj uspjeh najzaslužnija djeca tog mjesta koja su se najviše angažirala.

Direktor projekta "Brod knjižara" Igor Gerenčer najavio je da će s obzirom na dobar odaziv lokalnog stanovništva i turista Brod ploviti i iduće godine, možda i više dana nego ove, te da će uz domaće ponovo ugostiti i strane književnike.

Osim TZ Sv. Filipa i Jakova priznanja su u sklopu projekta Brod knjižara ove godine dobili još i TZ Krk, TZ Vis i TZ Milna-Brač.

Na današnjoj konferenciji istaknuto je i da se kao suorganizator tog projekata ove godine uključio Zbor turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND) čija je predsjednica Tina Eterović Čubrilo naglasila važnost tog projekta za ponudu kulturnog turizma. (Hina)


Pisane vijesti