Priprema turističke sezone na moru

Slika /arhiva/110310-zadar-p.jpg

Kako bi u novu turističku sezonu ušli što pripremljeniji danas su se u Zadru sastali predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, udruga brodara, Agencije za linijski promet te predstavnici lučkih kapetanija i županijskih lučkih uprava.

"Hrvatski Jadran i dalje je najpovoljnija destinacija za nautičare i čarteraše. Ovaj turistički segment lani je zabilježio porast 2 - 3 posto. Sigurnost plovidbe i čisto more naši su najjači aduti", kazao je državni tajnik za more Mario Babić.

Iako su svi zadovoljni brojem plovila, koja su prošle godine krstarila hrvatskim Jadranom, brojem nautičara i čarteraša, svjesni smo i problema. Pitanje reda na sidrištima, lukama i lučicama, nekorektno ponašanje koncesionara, te neustaljen način naplate pristojbe najčešći su problem koje treba hitno otkloniti, rekao je Babić.

Zato će, dodao je, do Uskrsa biti obavljen pregled svih koncesionara na organiziranim sidrištima, lukama i lučicama od državnog i županijskog značenja.

Babić je najavio brodarima kako će ministarstvo nastaviti s pojednostavljenjem sustava prijava gostiju, pa će tako do kraja ove sezone uspostaviti internetski sustav putem kojega će brodari moći prijaviti svoje goste. (Hina)



Pisane vijesti