Prijem za sedamdesetak predstavnika turističkog sektora povodom uvođenja izravnog leta American Airlinesa iz Philadelphije (SAD) za Dubrovnik

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190314_usa_rh.jpg

U četvrtak, 14. ožujka, u rezidenciji veleposlanika SAD-a W. Roberta Kohorsta, održan je prijem za sedamdesetak predstavnika turističkog sektora povodom uvođenja izravnog leta American Airlinesa iz Philadelphije (SAD) za Dubrovnik, u sezoni 2019. Američki veleposlanik Kohorst, posebno je pozdravio i zahvalio na suradnji ministru turizma Garriju Cappelliju, direktoru Zračne luke Dubrovnik Franu Luetiću i direktorici Turističke zajednice grada Dubrovnika Romani Vlašić. Veleposlanik je istaknuo mnoge poveznice SAD-a i Hrvatske, a posebno Dubrovnika koji je izrazito jak hrvatski turistički brend na američkom tržištu.

Direktor American Airlinesa za EMEA područje Tom Lattig, izrazio je zadovoljstvo poslovnom odlukom kompanije o uvođenju direktnog leta iz Philadelphije za Dubrovnik, istaknuvši da je American Airlines najveća američka zrakoplovna kompanija, a Philadelphia baza u koju dnevno slijeće više od 400 zrakoplova te je odličan hub za ovaj prekooceanski let.
 
Nakon višegodišnjih pregovora od strane Zračne luke Dubrovnik, potvrđena je ova značajna linija za dubrovački i hrvatski turizam. Prvi let je planiran za 7. lipnja, a rotacije će se vršiti tri puta tjedno do kraja rujna.
 
Turistička zajednica grada Dubrovnika započela je s marketinškom kampanjom u SAD-u u suradnji s American Airlinesom, a trajanje kampanje je od ožujka do kolovoza. U samoj završnici, u kolovozu će Dubrovnik izaći na naslovnici inflight magazina American Way, uz reportažu o gradu. Dogovoreno je i snimanje videa koji ce biti naslovni video tijekom mjeseca kolovoza na svim ekranima i društvenim mrežama aviokompanije, nakon čega će ostati u video sistemu u zrakoplovima idućih dvanaest mjeseci. S predstavnicima American Airlinesa razgovaralo se o organizaciji zajedničke najavne prezentacije za najznačajnije američke medije te o organizaciji dolaska inauguracijskog leta.
 
U Dubrovniku je u 2018. godini boravilo ukupno 137.783 turista iz SAD-a, odnosno 24 % više nego u 2017. godini, a ostvareno je 383.801 noćenja, što čini porast od 20 % u odnosu na prethodnu godinu.

Pisane vijesti