Prihvaćen završni prijedlog strategije razvoja turizma Dubrovačko-neretvanske županije

Slika /arhiva/du-net-zupanija_grb.jpg

Partnersko vijeće za strategiju razvoja turizma Dubrovačko-neretvanske županije na današnjem je sastanku prihvatilo konačni prijedlog strategije koji će biti upućen županijskoj skupštini na usvajanje.

Prijedlog su izradili Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije i tvrtka Horwath Consulting, a riječ je, kako je istaknuto, o dokumentu koji daje jasnu viziju razvoja turizma u svim dijelovima županije te će poslužiti i kako platforma za pregovaranje o financiranju pojedinih projekata iz sredstava Europske unije.

Strategija, kako je istaknuo Miroslav Dragičević iz tvrtke Horwath Consulting, ne predstavlja popis želja i ideja već daje realnu i ozbiljnu projekciju sa zadanim ciljevima i u nju su uvršteni samo oni projekti za koje postoji realna osnova da se mogu realizirati u idućih deset godina. Kao glavni problemi naznačeni su nepovezanost Dubrovnika i cijele županije, potom kratka popunjenost kapaciteta, a ne postoji ni integralno upravljanje destinacijom. Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić naglasio je nužnost unaprjeđenja turističke ponude kao i pretvaranje regije u cjelogodišnju turističku destinaciju.

Strategijom razvoja turizma Dubrovačko-neretvanske županije odnosi se na iduće desetgodišnje razdoblje, a u tom se razdoblju predviđa porast noćenja od 60 do 70 posto, povećanje turističkih prihoda za 50 posto, povećanje zauzetosti kapaciteta sa sadašnjih 20 posto na 50 posto, povećanje broja kreveta za 10 do 15 tisuća, itd. (Hina)



Pisane vijesti