Prezentacija Zagreba i Hrvatske održana u Dublinu

Slika /arhiva/120601-dublin_1.jpg

U organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu i Turističke zajednice grada Zagreba, a u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Irskoj, održana je 31. svibnja 2012. godine, prezentacija Zagreba i Hrvatske u ekskluzivnom „Residence”  klubu u Dublinu.  Prezentaciji te radnom ručku nazočili su odabrani novinari Irish Times-a, Irish Independenta, Daily Star, Travel Extra i drugih irskih tiskovina. Na prezentaciji je nazočio i predstavnik aviokompanije Aer Lingus s kojim je veleposlanica RH u Irskoj, Jasna Ognjanovac, razmatrala mogućnost uvođenja nove zračne linije za Hrvatsku, kao buduću članicu Europske unije.

Direktorica TZ grada Zagreba, Amelia Tomaševic održala je prezentaciju Zagreba s prikazom najvažnijih zagrebačkih, ali i zanimljivosti vezanih uz Hrvatsku. Prezentacija je zaokružena nagrađivanim promidžbenim filmom HTZ-a„Oda radosti”. Predstavnici medija bili su oduševljeni ljepotama Hrvatske i njezinog glavnog grada te delicijama hrvatskog podneblja koje su degustirali nakon održane prezentacije. Turistička zajednica grada Zagreba pobrinula se i za promidžbene pakete za goste ovog događanja te nagradno putovanje u Zagreb.

Predstavništvo HTZ-a u Londonu, ovaj koncept događanja pod nazivom ‘media lunch’, provodi samostalno ili u suradnji s hrvatskim regijama već četvrtu godinu zaredom, a ovo je u godinu dana već druga takva uspješna suradnja s TZ grada Zagreba. Na događanje se pozivaju novinari najvećih irskih medijskih kuća. Uoči prezentacije u Dublinu, Predstavništvo HTZ-a u Londonu, odradilo je tijekom svibnja i treninge za djelatnike pozivnog centra dvaju velikih turoperatora TUI Crystal Holidays, specijaliziranih za aktivni odmor, te JET2. S osnovnim informacijama o hrvatskoj turističkog ponudi i odredištima, koje navedeni turoperatori nude u svojim programima, upoznato je ukupno 60 njihovih djelatnika, a s ciljem poboljšanja prodaje programa za Hrvatsku.



Pisane vijesti