- Objavljeno: 21.11.2011.
Prezentacija Kvarnera i Opatije u Moskvi
U sklopu Croatia Gourmet Festivala na prestižnom poslovnom sajmu vina Russian Wine Fair koji je održan u Moskvi od 17. do 19. studenoga 2011. godine, Kvarner se predstavio kao atraktivno turističko odredište vrhunske gastronomije i vina. Naime, ovo je jedina turistička prezentacija destinacije u sklopu Croatia Gourmet Festivala, koju je TZ Kvarnera priredila u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Moskvi.
Na spomenutom sajmu Hrvatska je imala status "star guest" zemlje, budući da se radilo o prvom predstavljanju Hrvatske kao gastronomske turističke destinacije u Moskvi. Nastup Kvarnera uključio je niz promidžbenih aktivnosti u tri dana trajanja Festivala. U terminu VIP prezentacije u četvrtak, 17. studenoga 2011. godine, u poslijepodnevnim je satima organizirano druženje s novinarima tijekom “cooking showa” kojeg je izvodio Deniz Zembo, najpoznatiji hrvatski kuhar iz opatijskog restorana Le Mandrać, a priređena jela degustirana su uz vrbničku žlahtinu.
Prezentacija Kvarnera nastavljena je u moskovskom restoranu “Avgust” gdje je kvarnerske specijalitete pripremao također Deniz Zembo, a uzvanicima su poslužene vrbnička žlahtina i smokovača. Na prezentaciji su nazočili glavni direktori i “decision makeri” desetak najvažnijih turoperatora koji organiziraju charter programe za Hrvatsku te predstavnici medija. Prezentaciju Kvarnera održala je gospođa Renata Vincek iz TZ Kvarnera, uz asistenciju direktora Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Moskvi, Mladena Falkonija.
Također, tijekom tri dana Festivala na posebnom je štandu bio info punkt Kvarnera sa stručnim informatorom i promidžbenim materijalom, a prezentacije s cooking show-om Deniza Zemba bile su tri puta dnevno, pri čemu su se na video zidu prikazivali detalji cooking show-a. Prikazani su također i promidžbeni filmovi Kvarnera i Opatije uz originalnu glazbu. Prezentacije su bile namijenjene ruskim uzvanicima, a osim profesionalaca iz branše, uvoznika, distributera, hotelijera i restoratera, sudjelovali su i predstavnici vodećih turističkih agencija, turoperatori, agenti, turistički novinari i opinion makeri.