Prezentacija hrvatske turističke ponude u Budimpešti

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Danas je na poznatoj budimpeštanskoj tržnici „Nagyvásásrcsarnok” započela druga po redu ovogodišnja roadshow prezentacija hrvatskih regija i gradova, nakon što su u travnju prezentirani Zagreb i Osijek. Do subote će se tako prezentirati turistička ponuda regije Kvarner i po prvi put Like. Interes posjetitelja, kao i uvijek, bio je velik, osobito za promidžbene materijale eno-gastro ponude, turističke karte te ostale informacije o mogućnostima odmora u Hrvatskoj.

Naime, već osmu godinu za redom Hrvatska se prezentira na jednom od kultnih turističkih mjesta glavnog grada Mađarske, gdje u prosjeku dnevno prođe 20-25.000 građana, ali i stranaca koji posjećuju Budimpeštu. Predstavljanje Dalmacije održat će se neposredno prije početka glavne turističke sezone.

Prošle godine se na tržnici „Nagyvásásrcsarnok” predstavilo 12 zemalja, među kojima su bile Hrvatska, Italija, Japan, Slovačka, Poljska, Mađarska, Bugarska, Grčka, Francuska, Cipar, Austrija i Njemačka. Dobru atmosferu na hrvatskom štandu osigurali su do sada nastupi Kraljeva ulice iz Zagreba, saksofonista Zlatka Barača iz Osijeka te tamburaškog orkestra „Likote” iz Like. Osim na tržnici, naša će turistička ponuda biti predstavljena i na večerašnjem susretu „Uj Társadalom Szalon”, redovnom okupljanju VIP osoba iz Budimpešte (političari, kulturni djelanici, predstavnici diplomatskog zbora, novinari i dr.), gdje je kao poseban gost pozvan i veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj, Ivan Bandić.
 



Pisane vijesti