Prezentacija Hrvatske na talijanskoj televiziji

Slika /arhiva/090723-rai-htz.jpg
Dugogodišnja suradnja Hrvatske turističke zajednice s redakcijom Sereno Variabile (RAIDUE) i legendom talijanskog turističkog novinarstva Osvaldom Bevilacqua nastavila se i ove godine i to realizacijom specijalne emisije posvećene Kvarneru.



U tridesetominutnoj reportaži prikazanoj 18. srpnja 2009. godine na drugom programu državne televizije u udarnom terminu odmah nakon Dnevnika, talijansko gledateljstvo imalo je priliku upoznati ljepote Opatije, kraljice hrvatskog turizma te otoka Cresa, Lošinja i Suska.

TV ekipa boravila je na Kvarneru u suradnji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rimu, Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Kvarnera krajem lipnja snimivši dvije reportaže.

Prikazana „ljetna“ reportaža polučila je veliko zanimanje talijanskog gledateljstva ostvarivši rekordnu gledanost od 14 posto ili gotovo dva milijuna gledatelja.

Komercijalna vrijednost reportaže prema službenom cjeniku oglašavanja na RAI-u iznosi 1,960.000 eura.

Zanimljivo je da je Sereno Variabile bila taj dan najgledanija emisija na RAIDUE, te da je gledanost bila stalna što upućuje da su gledatelji pogledali čitavu emisiju pri tom ne mijenjajući program niti prilikom emitiranja promidžbenih poruka. Druga reportaža «Kvarner u četiri godišnja doba» bit će emitirana početkom rujna.


 

Pisane vijesti