Premijer Plenković i ministar Cappelli zadovoljni turističkim rezultatiima

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/MINT-hr.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli u nedjelju je u Barbanu izrazio zadovoljstvo rezultatima ovogodišnje turističke sezone koja bilježi porast od pet posto dolazaka gostiju i noćenja u odnosu na prošlu godinu. Zadovoljstvo samim tijekom turističke sezone izrazio je i premijer Andrej Plenković koji je istaknuo kako će ovogodišnja sezona po brojevima i prihodima biti bolja nego ona rekordna prošle godine.

"Ako realno gledamo da smo povećali broj kapaciteta, da je prošle godine u ovo doba u obiteljskom smještaju bilo 85 tisuća registriranih gostiju dok ih je danas više od sto tisuća, s time smo zapravo rekli sve", rekao je ministar Cappelli dodavši kako su najave za posezonu jako dobre te kako će se sezona završiti onako kako se i predvidjelo, odnosno s porastom od pet do sedam posto.

"Globalno gledajući možemo biti zadovoljni i s investicijama s obzirom da je ove godine u turizam investirano oko milijardu eura u odnosu na 840 milijuna eura iz 2017. To je dovelo do povećanja kvalitete usluga. Vjerujem da će Hrvatska gdje turizam čini skoro 20 posto BDP-a nastaviti ovim putem, i biti jedna od ključnim mediteranskih destinacija", zaključio je Plenković. 
(Hina/FaH)

Pisane vijesti