Predstavnici Libijske hostelske asocijacije u posjetu HFHS-u

Slika /arhiva/HFHS-hostelling_Ll.jpg

Predstavnici Libijske hostelske asocijacije ovaj su tjedan u prvome studijskom posjetu Hrvatskome ferijalnom i hostelskom savezu (HFHS) i njegovim hostelima radi razmjene iskustava i jačanja suradnje nacionalnih hostelskih asocijacija, doznaje se danas iz HFHS-a.

Taj je posjet, kako ističu iz HFHS-a, ostvaren na temelju suradnje dviju nacionalnih hostelskih asocijacija - punopravnih članica Hostelling Internationala (HI), međunarodne neprofitne krovne organizacije s više od 80 nacionalnih hostelskih asocijacija, 4000 omladinskih hostela i više od četiri milijuna članova.

U sedam dana predstavnici Libijske hostelske asocijacije posjetit će sve HFHS-ove omladinske hostele u Hrvatskoj - u Zagrebu, Rijeci, Puli, Zadru i Dubrovniku, a jučer su se sastali i s predsjednikom saborskog Odbora za turizam Goranom Beusom Richemberghom.

Tom su prigodom među ostalim rekli da libijsko ministarstvo mladih i sporta namjerava pomoći da se izgradi deset novih omladinskih hostela, a istaknuli su da im najviše stranih gostiju dolazi iz arapskih i afričkih zemalja te iz Francuske, Njemačke, Italije i Austrije.

Trenutačno su u Libijskoj hostelskoj asocijaciji 22 omladinska hostela koja raspolažu s dvije tisuće postelja. U njima je 2010. ostvareno 95 tisuća noćenja, ali je zbog nemira u Libiji 2011. broj noćenja pao na 3000, a 2012. nisu ih ni imali.

Zahvaljujući poboljšanju političkoga stanja u zemlji, ove su godine već ostvarili više od 25 tisuća noćenja.

HFHS studijskim je posjetom odlučio poduprijeti kolege iz Libijske hostelske asocijacije kako bi unaprijedili ponudu i uveli sustav osiguranja kvalitete u omladinskim hostelima, što je HFHS već učinio u svojim hostelima.

Libijska hostelska asocijacija osnovana je 1973. na Sveučilištu u Tripoliju. (Hina)



Pisane vijesti