Predstavljeni lošinjski programi "Zdravlje na otoku vitalnosti"

Slika /arhiva/110504-ML-01w.jpg

Mali Lošinj je u prva četiri mjeseca ove godine posjetilo oko 30 posto više turista nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a s obzirom na dobre najave s većine tržišta, pa tako i iz Hrvatske, očekuje se da će se trend rasta nastaviti do kraja ove godine, istaknuo je na današnjoj prezentaciji Malog Lošinja u Zagrebu malološinjski gradonačelnik i potpredsjednik saborskog Odbora za turizam Gari Capelli.

Prezentacija malološinjskih programa za proljeće i ljeto održana je u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik, u kojem je tom prigodom i svečano otvoren novoobnovljeni banketno-kongresni centar kapaciteta 300 do 500 osoba.

Današnje predstavljanje Malog Lošinja, koje su zajednički organizirali njegova Turistička zajednica, hotelska kuća Jadranka hoteli, odnosno njihov brend Lošinj Hotels&Villas te zagrebački hotel Dubrovnik, okupila je više od sto sudionika, među kojima brojne turističke agente i predstavnike zagrebačkog gospodarskog i kulturnog života.

Naglasivši kako se na Lošinju svi zajedno trude da taj otok za tri do pet godina postane još posjećenije, uređenije i kvalitetno održivo turističko odredište, Capelli je najavio početak rješavanja problema uređenja malošinjskog aerodroma i prilagodbe njegove sletne piste, što se, u suradnji s IGH, može očekivati za godinu-dvije. U tom bi vremenu na Lošinju trebala biti dovršena i marina za mega jahte, za čiju su gradnju također počele pripreme. Novi se smještajni objekti neće graditi, bar ne neki veći, nego će se obnavljati postojeći, jer svima je cilj sačuvati prostor i kvalitetu života, istaknuo je Capelli.

Upravo je prostor, zrak i more te bogatstvo biljnih vrsta i zdravlje, ono na čemu Mali Lošinj gradi svoju ponudu zadnjih nekoliko godina, pri čemu postoji vizija i strategija koje se na otoku drže gotovo svi gospodarski, a ne samo turistički subjekti, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Malog Lošinja Đurđica Šimičić.

Sve se više radi i na ponudi zdravstvenog turizma, u što je aktivno uključeno i poznato Lječilište Veli Lošinj, a ovogodišnjom ponudom pod motom 'neka sva osjetila uživaju' Mali Lošinj još više cilja na doživljaj i emocije gostiju, kazala je Šimičić. (Hina)



Pisane vijesti