Predstavljene turističke mogućnosti hrvatskog dijela Podunavlja

Slika /arhiva/100322-danubium1w.jpg

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, putnička agencija "Danubiumtours" i HGK Županijska komora Vukovar, predstavili su danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, turističke mogućnosti hrvatskog dijela Podunavlja, odnosno Vukovarsko-srijemske županije. S ciljem predstavljanja destinacije kroz katalog turističke ponude „Srijem, Slavonija i Baranja na dlanu“, o posebnostima i atrakcijama turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije, govorili su Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističkog ureda Županije i Zrinka Šesto, vlasnica agencije Danubiumtours.



Područje poznato kao destinacija lova i ribolova, te poznatih folklornih manifestacija poput Vinkovačkih jeseni, Šokačkoga sijela, Iločke berbe grožđa, kao i bogate trpeze, u posljednje se vrijeme profilira kao destinacija doživljaja, rekla je Rujana Bušić Srpak, naglasivši promociju vina i gastronomije, kulturno-povijesnih atraktivnosti, memorijalnog Vukovara i tematskih ruta. Predstavljajući katalog turističke ponude „Srijem, Slavonija i Baranja na dlanu“, Zrinka Šesto je pokazala i promotivni film o Danubiumtoursu, prvoj agenciji za razvoj i upravljanje destinacijom u hrvatskom Podunavlju i regiji.



Direktorica Turističkog ureda Vukovarsko-srijemske županije navela je brojna događanja koja ovo područje čine atraktivnim za posjet turista, od riječnog cruisinga i tematskih ruta, poput Iločke vinske ceste, biciklističkih ruta, do vožnje brodom kroz hrastovu šumu i netaknutu prirodu („Idemo u Srijem“) i ceste zlatne niti (put kroz tradicionalna slavonska mjesta). Također, tu je i „Put zlatne kapi“, kušaonice voćnih rakija 8 proizvođača od Starih Mikanovaca do Iloka, te manifestacija doživljaja, poput žetve i vršidbe, što se održava u srpnju mjesecu, pa do tematskog vlaka „Traminac express“ koji goste dovodi na Iločku berbu grožđa u kolovozu i rujnu.



Isto tako, valja spomenuti događanja koja obogaćuju ponudu kulturnog turizma, poput već etabliranog Vukovarskog filmskog festivala, ili vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma.



Smještaj na području županije postaje sve kvalitetniji, u hotelima s četiri zvjezdice (hotel “Lav”, Vukovar, “Villa Lenije”, Vinkovci, Apartmani Principovac, Ilok) do onih s tri zvjezdice kao što su „Stari podrumi“, Ilok, “Dunav”, Ilok i privatnog smještaja (Matkova pecara, Bošnjaci i Srijemska kuća, Ilok itd.).



Predstavljanje turističkih mogućnosti hrvatskog dijela Podunavlja, odnosno Vukovarsko-srijemske županije, nastavlja se ovaj tjedan u Čakovcu, Puli, Rijeci, Zadru i Splitu.



Vukovarsko-srijemska županija najistočnija je hrvatska županija. Ovdje se kulturno, povijesno i prometno, u povijesti i danas spajaju i Istok i Zapad. Županija zauzima površinu od 2448 km2 , od toga 150 000 ha su najplodnije hrvatske oranice, a 70 ha šume. U biti, u Vukovarsko-srijemskoj županiji smještena je najveća šuma hrasta lužnjaka u ovom dijelu Europe. Ovim prostorom protječe sedam rijeka: Dunav, Sava, Vuka, Bosut, Bič, Studva i Spačva. Konačno, ovo je prostor gdje se spajaju nepregledna ravnica i fruškogorski obronci, gdje se spajaju Slavonija i Srijem.


Pisane vijesti