Predstavljena turistička ponuda Kvarnera u Trstu

Slika /arhiva/130704-trst1.jpg

Jučer je u Trstu, u prestižnom prostoru Teatro Verdi, Turistička zajednica Kvarnera zanimljivom prezentacijom pokazala talijanskom tržištu prednosti turističkih odredišta regije Kvarner.

U organizaciji Generalnog konzulata RH u Trstu, sinoć je povodom ulaska RH u EU, za oko 250 uzvanika iz diplomatskog i poslovnog svijeta priređeno predstavljanje turističke ponude Kvarnera i projekta Kvarner Gourmet.

Našim bliskim susjedima, raznovrsnom ponudom kvarnerskih specijaliteta predstavili su se restorani (nositelji oznake kvalitete  "Kvarner Gourmet") "Le mandrać" iz Voloskog, "Štanger" iz Lovrana, "Sabbia" iz Crikvenice, a sve to popraćeno prezentacijom krčkih vinara, udruge Žlahtina.

Dr.sc. Irena Peršić Živadinov obratila se uzvanicima, zahvalila talijanskim gostima koji su sve ove godine ostali vjerni regiji Kvarner, te naglasila blizinu i dobre odnose dviju regija - Primorsko-goranske županije i Friuli Venezia Giulia. Uz to, TZ Kvarnera imala je i prigodan štand s promidžbenim materijalima i suvenirima, na kojem je uz ostale promotivne materijale promovirana i novo otisnuta tematska brošura KVARNER GOURMET & FOOD - A gastronomic Journey to Croatia's Best Kept Secret.



Pisane vijesti