Predstavljena manifestacija 'Mare Croaticum'

Slika /arhiva/bjelovar-fontana.jpg

Od 9. do 15. lipnja održat će se gospodarsko-kulturna manifestacija Mare Croaticum "Spojiti zeleno i plavo" na kojoj će Bjelovarsko-bilogorska županija predstaviti svoje gospodarske mogućnosti u sedam gradova i mjesta Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Nositelj projekta je Županija, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka te Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, dok su suorganizatori Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije.

O tome su danas na konferenciji za novinare u Bjelovaru izvijestili čelnici županije te predstavnici županijske Turističke zajednice, obrtničke i gospodarske komore.

Po riječima dožupana Zvonimira Karakaša, u tjedan dana plovidbom starim jedrenjakom s prepoznatljivim obilježjima Bjelovarsko-bilogorske županije predstavit će se županijsko gospodarstvo i obrtnici i to u Splitu, Primoštenu, Vodicama, Zadru, Biogradu, Šibeniku i Trogiru. Za vrijeme trajanja manifestacije susrest će se ne samo gospodarstvenici, već i predstavnici županija te gradova i općina.

Time nakon više od deset godina županija ponovno pokreće tu manifestaciju kojoj je cilj uključiti što više svojih proizvođača u turističku ponudu - od hrane i građevinskih proizvoda do ugostiteljskih djelatnika.

Idejni začetnik akcije tada je bio bjelovarsko-bilogorski župan, pokojni Tihomir Trnski, a ona je organizirana u suradnji s Domovinskim oldtimer klubom te je trajala 1993., 1994. i 1995. kada je dio dalmatinskog zaleđa bio još okupiran. (Hina)



Pisane vijesti