Predstavljen završni nacrt Nacionalnog programa upravljanja i uređenja morskim plažama

Slika /arhiva/141211_plaz1.jpg

U Ministarstvu turizma jučer je održana druga radionica na kojoj je predstavljen završni nacrt Nacionalnog programa upravljanja i uređenja morskim plažama. Prva je tematska radionica za pripremu regionalnih ili lokalnih programa razvoja javne turističke infrastrukture regija i destinacija, u sklopu koje je predstavljen i program uređena plaža, održana u siječnju ove godine te je poslije toga, u ožujku, otvoren javni poziv za iskazivanje interesa za dodjelu bespovratnih sredstava u 2014. godini za ovaj program. Sudionike radionice uvodno je pozdravio pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, naglasivši da je turistima uređenost plaža u samom vrhu motiva za dolazak u neko odredište. Završni nacrt Nacionalnog programa upravljanja i uređenja morskim plažama predstavio je prof. dr. sc. Dragan Magaš, voditelj projekta, u ime izvođača Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

U Ministarstvu turizma jučer je održana druga radionica na kojoj je predstavljen završni nacrt Nacionalnog programa upravljanja i uređenja morskim plažama. Prva je tematska radionica za pripremu regionalnih ili lokalnih programa razvoja javne turističke infrastrukture regija i destinacija, u sklopu koje je predstavljen i program uređena plaža, održana u siječnju ove godine te je poslije toga, u ožujku, otvoren javni poziv za iskazivanje interesa za dodjelu bespovratnih sredstava u 2014. godini za ovaj program.

Sudionike radionice uvodno je pozdravio pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, naglasivši da je turistima uređenost plaža u samom vrhu motiva za dolazak u neko odredište. Završni nacrt Nacionalnog programa upravljanja i uređenja morskim plažama predstavio je prof. dr. sc. Dragan Magaš, voditelj projekta, u ime izvođača Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

Na radionici su sudjelovali brojni predstavnici jadranskih županija koje su se prijavile na javni poziv za poticanje regionalnih programa uređenja i upravljanja morskim plažama iz ožujka ove godine, koje g je provelo Ministarstvo turizma s općim ciljem jačanja konkurentnosti hrvatskih turističkig odredišta.

Do sada je održano niz sastanaka, radionica i pojedinačnih intervjua s ključnim sudionicima, radi prikupljanja podataka i informacija vezanih uz tematizaciju i marketinško vrednovanje morskih plaža.



Pisane vijesti