Predstavljen projekt razvoja turističkih destinacija

Slika /arhiva/omh-logo.jpg

Predsjednik Udruge obiteljskih i malih hotela Hrvatske (OMH) Šime Klarić predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare projekt OMH-a i talijanskog partnera, agencije Informest iz Gorizie, koji financira talijanska Vlada u iznosu od 300.000 eura, s ciljem jačanja suradnje između Hrvatske i Italije na razvoju turističke ponude i destinacija.

Tim projektom želimo ojačati suradnju i komunikaciju malih poduzetnika u turizmu, obiteljskih hotelijera i javne uprave na razvoju destinacijskog proizvoda i menadžmenta, te unaprijediti konkurentnost obiteljskih i malih hotela poboljšanjem učinkovitosti prodaje i promocije putem interneta, istaknuo je Klarić.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Branko Grgić podsjetio je na dobru suradnju prigodom provedbe projekta "Mali i veliki hoteli" koji je realiziran 2009., te istaknuo kako su u novi projekt uključeni svi zainteresirani turistički djelatnici, a ne samo članovi Udruge hotelijera.

Prezadovoljni smo ovogodišnjom turističkom sezonom, a već razmišljamo o sljedećoj godini, tako da Hrvatska po prvi puta radi turističku strategiju kojom bi povećala broj domaćih i inozemnih gostiju u predsezoni i posezoni, kao i animirala turiste iz Kine, Japana i drugih zemalja, naglasio je Grgić.

Klarić je pak najavio aktivnosti za realizaciju projekta - seminare za dužnosnike i menadžere odgovorne za razvoj turizma i planiranje na državnoj i lokalnoj sredini, seminare za vlasnike i menadžment hotela, te studijsko putovanje u Italiju.

Strateško upravljanje i destinacijski menadžment ključni su elementi za održivi razvoj turizma u Hrvatskoj, pa vjerujemo da će razmjena iskustava i prenošenje najuspješnijih primjera iz Italije i drugih europskih zemalja još više ojačati naše kapacitete za upravljanjem destinacijama, zaključio je Klarić. (Hina)



Pisane vijesti