Predstavljen projekt najveće dobrodošlice na svijetu „Welcome“

Slika /arhiva/110331-W-team.jpg

Danas je u parku Maksimir predstavljen Welcome projekt i tim avanturista, koji će 5. travnja 2011. godine krenuti na dvomjesečnu turneju po obali i gorju Hrvatske, od Istre do krajnjeg juga, kako bi svojim kretanjem ispisali najveću riječ Welcome na svijetu.

Autor Daniel Lacko, snimatelj Marko Rukavina, organizator Čedo Josipović te fotograf Luka Tambač će putem GPS uređaja kroz predviđenih 65 dana puta ispisivati slova kako bi promovirali Hrvatsku kao idealnu destinaciju za pustolovni i izletnički turizam i upoznali građane i strane turiste s nekim neotkrivenim divljim ljepotama.

Putovat će duž više od 2500 kilometara, 8 nacionalnih parkova, 3 parka prirode, 4 zaštićena krajolika, rezervata i geomorfološka spomenika, 6 rijeka, 11 planinskih vrhova, koristeći samo kretanje na „ljudski pogon“ – hodanje, bicikliranje, kajakarenje, penjanje i plivanje.

Ekipi projekta zainteresirani se mogu pridružiti na bilo kojoj dionici puta, ili već na samom ispraćaju u utorak, 5. travnja 2011. u 9 sati, u savudrijskoj uvali Gamboz kraj svjetionika.

Projekt „Welcome“ bit će realiziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i namijenjen  je stranim i domaćim gostima, a promidžba je hrvatskih prirodnih ljepota, kulturne baštine te potencijala koje ima u pustolovnom i izletničkom turizmu.

Navedeni projekt može se pratiti i putem web stranice WELCOME, Twittera i Facebooka



Pisane vijesti