Predstavljen novi kulturno-turistički projekt 'Dekodiraj Zagreb'

Slika /arhiva/071128-510.jpg

U Poslovnom klubu kulturnog turizma Hrvatske gospodarske komore danas je predstavljan novi kulturno-turistički destinacijski projekt "Dekodiraj Zagreb".

Projekt je osmišljen kao posebni tematski istraživačko-enigmatski turistički paket s brojnim uputama i informacijama pomoću kojih radoznali turist samostalno, bez pratnje stručne osobe ili vodiča ili uz njihovu pomoć, otkriva znamenitosti Zagreba na zanimljiv, originalan, neobičan i iskustveni način.

Prateći i otkrivajući upute, tajne kodove i znakove na terenu, "Dekodiraj: Zagreb" paket čini svog korisnika glavnim junakom u rješavanju ovog neobičnog turističkog paketa.

Projekt je osmislila tvrtka 'Multisport', s ciljem promocije aktivnog turizma "otkrića i doživljaja" sa specifičnim okusom autohtonosti ambijenta i naglaskom na ljepoti kulturnog i urbanog krajobraza. Priređen duhovito i originalno, projekt može ostati lijepa i trajna uspomena turistu 'igraču',  baš kao i otkrivene i proživljene informacije o znamenitostima Zagreba.

Program pruža korisnicima većinu informacija koje bi dobili i kroz klasičnu vođenu turu/izlet, ali na posve drugačiji način, kroz intenzivni pojedinačni angažman i mnogo dodatnih 'bonus' sadržaja, naglasio je Daniel Lacko, direktor tvrtke Multisport. Naime, upute koje sudionici programa slijede, podrazumijevaju interakciju s lokalnim stanovništvom, lutanje i istraživanje gradskih ulica, trgova, haustora, čitanje grafita, kao i posjet karakterističnim odabranim gradskim lokacijama poput kavana, muzeja, dućana s autohtonim proizvodima i sl. Sve to dodatno intenzivira doživljaj i percepciju grada, čineći sudionike programa aktivnim sudionicima gradskog života. 

Program će nastojati potaknuti osmišljavanje novih sadržaja kontinenta, te predstavlja mogućnost kvalitetne prezentacije aktivnog odmora kao  jednog od važnih aspekata suvremenog turizma, te se može primijeniti ne samo na gradove i urbani turizam, već i cijele regije/destinacije.

U planu je i izrada posebnog tematskog istraživačko-enigmatskog turističkog vodiča "Dekodiraj: Zagreb" namijenjenog pojedincima, obiteljima ili manjim grupama 'modernih' turista kojima klasična forma razgledavanja znamenitosti grada nije dovoljna, rekla je Vida Ungar, voditeljica projekta.



Pisane vijesti