Predstavljen akcijski plan turističkog razvoja Slavonskog Broda

Slika /arhiva/Sergio_Gobbo_SB-w.jpg

Akcijskim planom turističkog razvoja Slavonskoga Broda predstavljenim večeras u brodskoj Galeriji Ružić konkretiziraju se programi i projekti koje u idućih deset godina treba realizirati kako bi se ostvarila turistička vizija grada prepoznatljiva po fortifikacijskoj baštini, rijeci Savi i književnici Ivani Brlić Mažuranić.

Prema riječima jedne od autorice - Renate Tomljenović iz Instituta za turizam, akcijski plan zapravo razrađuje programe i projekte već definirane turističkim master planom kojega je Grad Brod donio među prvima u Hrvatskoj. Tomljenović ključnim smatra ulaganje u kapitalne projekte poput revitalizacije brodske barokne Tvrđave što bi, dodaje, Brod "katapultiralo" na turističku kartu Hrvatske. Bitna su i ulaganju u revitalizaciju obale Save kroz uređenje pristaništa za kruzere, ali i oživotvorenje programa veznih uz ime Ivane Brlić Mažuranić koja je živjela i radila u Brodu.

Brodski gradonačelnik i predsjednik gradske Turističke zajednice Mirko Duspara vjeruje kako će uz pomoć resornoga ministarstva uspjeti na vrijeme izraditi projektnu dokumentaciju i revitalizaciju Tvrđave kao cjelovit projekt kandidirati za strukturne fondove EU.

"Mi već kao grad bilježimo neke pozitivne pomake vezane uz razvoj turizma. Povećali smo smještajne kapacitete, a time i broj turističkih noćenja", kazao je gradonačelnik Duspara. Razvoj turističkih potencijala uz odličan geoprometni položaj Broda, zasigurno može, zaključuje gradonačelnik, biti i poticaj bržem gospodarskom oporavku. (Hina)



Pisane vijesti