Predstavljanje turizma Kvarnera u Budimpešti

Slika /arhiva/TZ-kvarner-L_12.jpg

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Mađarskoj i s HGK Županijskom komorom Rijeka, od 16. do 18. svibnja 2013. priređuje deveti put zaredom road-show prezentaciju Kvarnera u Budimpešti, u prostoru gradske tržnice "Nagyvasarcsarnok"(www.csapi.hu), koju dnevno posjeti više od 20.000 ljudi. Osim građana Budimpešte, ovu tržnicu posjećuje velik broj turista, jer tržnica je sagrađena još u 19. stoljeću i jedna je od glavnih gradskih atrakcija.

Ove godine novinari CNN Travel proglasili su je najljepšom tržnicom u Europi te je ona mjesto čestih prezentacija turističke ponude raznih zemalja, a samo ove godine već su se predstavile Engleska, Francuska, Italija, Turska, Austrija, Grčka, Cipar, Malta,  Rusija, Švicarska, Finska, Kina, Brazil, Japan, Poljska, Češka, Slovačka, Rumunjska,  Čile, Izrael, Koreja, Burma, Kuba, Tajland, Egipat, Argentina-Urugvaj-Bolivija, Indonezija, Indija, Peru, Afrika, Meksiko, Maroko, Bugarska, Vijetnam i Portugal.

Kvarner je za mađarske turiste koji dolaze u Hrvatsku najtraženija destinacija, pa njih čak 30 posto od ukupnog broja, boravi na Kvarneru.

Uz obilje promidžbenih materijala i degustaciju domaćih proizvoda, stručni informatori, izvorni govornici mađarskog jezika pružat će informacije posjetiteljima tržnice, a sve uz naglasak na blizinu naše turističke destinacije. U mađarskim medijima objavljene su najave i reportaže o turističkoj ponudi Kvarnera i o samoj prezentaciji, a predstavnici medija pozvani su da posjete štand Kvarnera.

Tako će, 16. svibnja u 14 sati, biti održana posebna prezentacija Kvarnera u poslovnom prostoru izdavačke kuće CROATICA, za predstavnike turističkog sektora i medije, gdje će se Kvarner predstaviti kroz novosti u brendiranju turističkih proizvoda i to obiteljskog smještaja kroz projekt Kvarner Family te enogastronomije kroz projekt Kvarner Gourmet i Kvarner Food. Prisustvovat će i veleposlanik RH u Mađarskoj, Gordan Grlić Radman, a tom prigodom Hrvatska će se predstaviti kao skorašnja nova članica EU.

 

 



Pisane vijesti