Predstavljanje rezultata projekta „Kultura turizma“

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

Turistička zajednica grada Zagreba predstavlja rezultate projekta „Kultura turizma“ za 2013./2014. godinu (četvrtak, 8. 5. 2014. u 11 sati, u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10).

Kultura turizma projekt je koji je započeo 2010. godine, u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport, a kojim se mlade nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša, zaštite životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu te gospodarskom razvoju grada Zagreba.

Na prijedlog Gradskog ureda, u projekt su ove godine uključene srednje škole: IV. gimnazija, Gornjogradska gimnazija, XII. gimnazija, Škola za medicinske sestre Mlinarska, Tehnička škola Ruđera Boškovića, tj. škole kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni, a s ciljem edukacije mladih o važnosti i gospodarskim učincima turizma.

Na ovaj način, sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, TZ grada Zagreba nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba, a njihovi projekti pokazat će nam kako mladi ljudi doživljavaju svoj grad.

 



Najave