Predstavljanje projekta "Kultura turizma"

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

U sklopu 5. međunarodnog sajma turizma CroTOUR, 9. svibnja, s početkom u 14 sati, na Zagrebačkom velesajmu, na pozornici paviljona broj 7, Turistička zajednica grada Zagreba predstavlja rezultate projekta „Kultura turizma“ za 2012. godinu.

Kultura turizma projekt je započet 2010. godine u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport, a kojim se mlade nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša, zaštite životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanje etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanje razine gostoljubivosti te stvaranje klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu i gospodarskom razvoju grada Zagreba.

Na prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, u projekt je ove godine uključeno deset zagrebačkih srednjih škola (V. gimnazija, XVIII. Gimnazija, Klasična gimnazija, Gimnazija Tituša Brezovačkog, X. gimnazija „Ivan Supek“, Poljoprivredna škola, Veterinarska škola, Grafička škola u Zagrebu, Škola za medicinske sestre Vinogradska, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna) kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni, a s ciljem edukacije mladih o važnosti i gospodarskim učincima turizma.

Učenici škola koje su tijekom prošlog semestra sudjelovale u projektu, u obliku izvannastavne aktivnosti, predstavljaju svoje finalne projekte javnosti. Njihovi projekti pokazat će nam kako mladi ljudi doživljavaju kulturu i turizam grada Zagreba.

Na ovaj način, sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, Turistička zajednica grada Zagreba nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba.



Najave