Predstavljanje projekta Healthy Meal Standard

Slika /arhiva/grbhgk100.gif

Pozivamo vas na konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljen projekt Healthy Meal Standard (ponedjeljak 13. srpnja u 10 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

Na konferenciji će govoriti ministar turizma Darko Lorencin, direktorica Sektora za turizam HGK Leila Krešić Jurić, a projekt će predstaviti njegova osnivačica i vlasnica mag.nutr. Diana Gluhak, poduzetnica koja je osmislila certifikat, prvi takav u svijetu, kako bi pomogla socijalno ugroženim skupinama ljudi.

Projekt je nastao kao rezultat uspješnog rada iz Poduzetničkog centra Impact HUB Zagreb te je na natjecanju o održivim socijalnim projektima dobio nagradu Uni Credit fondacije, s naglaskom na odličnu perspektivu i održivost projekta.

Riječ je o certifikatu  (HMS) koji uključuje edukaciju i zdravstveni meni prilagođen potrebama gostiju i turističkom objektu; primarno hotelima, lječilištima i specijalnim bolnicama. Prehrana gosta s posebnim prehrambenim potrebama sastavni je dio zdravstvenog turizma, gdje se novim certifikatom omogućuje jačanje strateške konkurentnosti turističke ponude uz osnaživanje destinacijskog menadžmenta zdrave gastronomije Hrvatske.

Potporu projektu pružili su i Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora, Prehrambeno-biotehnološki fakultet i udruge HSDU, Gastronaut i drugi.



Najave