Predstavljanje hrvatskog turizma na švicarskom tržištu

Slika /arhiva/120124-bern1.jpg

Hrvatska turistička ponuda predstavljena je na sajmu Ferienmesse, koji je održan od 19. do 22. siječnja 2012. godine u Bernu. Na štandu Hrvatske turističke zajednice, osim opće turističke ponude, svoje su programe predstavili turoperatori Unique Travel i Croaticum.
Na više od 15.000 m2 izložbenog prostora predstavilo se 258 izlagača. Turistička ponuda brojnih izlagača privukla je znatan broj posjetitelja koji su izrazili namjeru da i ove godine putuju unatoč snažnom franku, a isto je potvrdio članak u časopisu “Der Bund”. 

Sajam Ferienmesse imao je 3 odvojene tematske cjeline, za autobusere, opća putovanja te zdravstveni turizam. Autobuseri i zdravstveni turizam dio su ponude ovog sajma već 20 godina, a putovanja autobusima na ovom tržištu postaju sve popularnija obzirom na udobnost i sigurnost koju pružaju svojim putnicima. Štand HTZ-a obišli su brojni posjetitelji kojima je podijeljena znatna količina promidžbenog materijala. Primjetno je da Hrvatska, u ovom dijelu Švicarske, postaje sve poželjnije odredište uz velik broj onih gostiju koji su već posjetili Hrvatsku te žele isto i ponoviti.

Kanton Bern broji više od 980.000 stanovnika koji će, uz ostale žitelje Švicarske, od svibnja do listopada 2012. godine, imati mogućnost avio kompanijom Skywork putovati na relacijama Bern – Rijeka i Bern – Split.

Veleposlanik RH u Švicarskoj, Jakša Muljačić, gospodarski savjetnik, Davor Pomykalo te konzul RH u Zürichu posjetili su štand HTZ-a, a glavni direktor sajma, Mario Pessina ponudio je Hrvatskoj da 2013. godine na istom sajmu nastupi kao zemlja partner. Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Švicarskoj nastavit će sa promidžbenim aktivnostima na sajmu u Zürichu od 26. do 29. siječnja 2013. godine.



Pisane vijesti