Predstavljanje hrvatske turističke ponude na međunarodnom sajmu „Zeleni tjedan“ u Berlinu

Slika /AAA_2020_ABC/a_fotke/200117_infor_berlin.jpg

Hrvatska turistička zajednica sudjeluje na sajmu „Zeleni tjedan“, vodećoj europskoj poljoprivrednoj manifestaciji, u Berlinu od 17. do 26. siječnja. Na 85. izdanju sajma zemlja partner je Hrvatska, a sudjeluje više od 1000 izlagača iz 60 zemalja s više od 100 tisuća proizvoda iz Njemačke i svijeta.

„Predstavljanje na Zelenom tjednu u Berlinu iskoristit ćemo za dodatno povezivanje hrvatske poljoprivrede i naše bogate eno-gastronomske ponude sa turizam na nama tradicionalno najvažnijem njemačkom tržištu s kojeg smo u 2019. godini ostvarili rekordnih 3 milijuna turističkih dolazaka. Predstavit ćemo se pred više od 400 tisuća posjetitelja ovoga sajma te ih dodatno motivirati da i u ovoj godini Hrvatska bude njihova omiljena odmorišna destinacija“,  izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je siguran u pozitivne promotivne efekte zajedničkog predstavljanja hrvatske poljoprivrede i turizma.
 
Dodajmo kako je danas izložbeni prostor Hrvatske turističke zajednice obišao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković uz prisustvo ministrice poljoprivrede Marije Vučković, a na sajmu uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića sudjeluje i direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio te voditeljica ispostave HTZ-a u Münchenu Nera Miličić.
 
Hrvatsku poljoprivredu i gospodarstvo predstavlja pedesetak izlagača koji će sve posjetitelje sajma upoznati s okusima Hrvatske, odnosno gastronomskim delicijama poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda. Tijekom sajma održat će se i 300 stručnih skupova predstavnika prehrambene industrije te velikih i malih dobavljača.

Pisane vijesti