Predstavljanje Hrvatske na sajmu „Vakantiebeurs“ u Utrechtu

Slika /arhiva/vakantiebeurs-l.jpg

Promidžba hrvatskog turizma na nizozemskom tržištu započinje na najvećem turističkom sajmom „Vakantiebeurs“ u Utrechtu. Sajam se održava u terminu 8. – 13. siječnja, a hrvatska turistička ponuda bit će predstavljena na štandu veličine 200 m2.

Za predstavnike nizozemskih medija i partnere, Hrvatske turističke zajednice održat će tiskovnu konferenciju 8. siječnja u 13:00 sati, a nazočnima će se obratiti pomoćnik direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Milo Sršen i direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Nizozemskoj Igor Čupahin.

Smatra se kako je na povećanje broja gostiju iz Nizozemske u 2007. godini utjecalo nekoliko čimbenika od kojih su najvažniji unutrašnja ekonomska stabilnost, rast plaća i porast životnog standarda što Nizozemcima dozvoljava da više putuju. Ništa manje važne nisu bile ni izrazito loše vremenske prilike u Nizozemskoj tijekom cijelog ljeta dok su na Mediteranu vladale velike vrućine.

Hrvatska turistička zajednica se može pohvaliti kako je tijekom 2007. godine odradila dobro tempirane reklamne kampanje za nizozemsko tržište, a u tisku je objavljen velik broj pozitivnih članaka i reportaža o Hrvatskoj,  te je na televiziji prikazano i nekoliko turističkih emisija koje su govorile o našoj zemlji. Također, HTZ bila je domaćin godišnjeg kongresa nizozemskih turoperatora održanom početkom listopada 2007. godine u Dubrovniku na kojem je sudjelovalo čak 280 turističkih djelatnika iz Nizozemske.

Pored opće turističke ponude, u Utrechtu će se  predstaviti Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela, turističke tvrtke Id riva tours i Sail Events iz Nizozemske, Valalta Rovinj, Istraturist Umag, Spaz Novalja, Arenaturist Pula, turističke zajednice Zadarske i  Šibensko – kninske županije, turistička zajednica otoka Krka, turističke zajednice Fažane, Cresa i Raba.

Osim sajmova i prezentacija na tržištima diljem Europe, Hrvatska turistička zajednica 21. siječnja otvara i predstavništvo u Japanu sa sjedištem u Tokyu.
 

 



Pisane vijesti