Predstavljanje Akcijskih planova za razvoj socijalnog turizma i jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala

Slika /arhiva/mint.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Slijedom usvojene Strategije razvoja turizma, u Ministarstvu turizma se održava sastanak na kojemu će zainteresiranim dionicima turističkog sektora biti predstavljen konačni nacrt Akcijskog plana razvoja socijalnog turizma i Akcijskog plana jačanja konkurentnosti ljudskih potencijala u turizmu, kroz centre kompetencija. Na sastanku će biti predstavljeni i neki od projekata iz područja socijalnog turizma i jačanja ljudskih potencijala, kao primjeri dobre prakse u turizmu, a koje je prepoznalo i podržalo Ministarstvo turizma.

Izjave za medije o predstavljenim akcijskim planovima dat će pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić te predstavnici pojedinih projekata (petak, 31. 1. 22013. u 11.15 sati, u kongresnoj dvorani Ministarstva turizma (Prisavlje 14, Zagreb, prizemlje desno).

S temom socijalnog turizma bit će predstavljeni sljedeći projekti: Razvoj hostelske mreže u Hrvatskoj – turizam za djecu; Aktivno starenje – Turizam za umirovljenike; Turizam oslobođen prepreka i primjer angažmana lokalne samouprave na razvoju socijalnog turizma u općini Lovinac, dok će o temi jačanja ljudskih potencijala biti predstavljeni projekti: CapTure, Centar kompetencija Suhopolje, Meranija, Regionalni centar kompetencija za turizam i ugostiteljstvo Zabok i Istra-TUC Pula i Turistička akademija Rovinj.



Najave