Predsjednik Mesić s izaslanstvom Međunarodnoga festivala turističkoga filma

Slika /arhiva/080121-tz-filmw.jpg

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Međunarodnoga festivala turističkoga filma i ekologije koje ga je upoznalo s proteklim, desetim jubilarnim, izdanjem toga festivala kojega Predsjednik smatra vrlo značajnim za promociju hrvatskoga turizma i gospodarstva te zemlje u cjelini.

slika

Glavni direktor Vojko Pleština ocijenio je da je jubilarni Festival bio uspješan i izvijestio predsjednika Mesića da su se na Festivalu predstavile 52 zemlje sa 167 turističko-promotivnih filmova, navodi se u priopćenju Ureda Predsjednika,

Dodaje se da je hrvatski film i ove godine osvojio nekoliko nagrada u međunarodnoj konkurenciji u međunarodnoj konkurenciji od kojih se ističe nagrada "Baldo Čupić" za film o Dubrovniku koji je do sada već osvojio sedam nagrada na brojnim međunarodnim festivalima.

Izaslanstvo je predsjednika Mesića izvijestilo i o organizaciji završne svečanosti dodjele Zlatnoga cvijeta Europe koja će se ove godine održati u Splitu.

Riječ je o najvećem europskom skupu krajobrazne arhitekture, zaštite prirode i održivoga razvoja na kojem se proglašava 12 najljepših gradova i mjesta, a ovogodišnji hrvatski kandidati za tu prestižnu nagradu su Novi Vinodolski i Split.

Državni tajnik u Ministarstvu kulture Zoran Šikić podsjetio je da je Hrvatska od 2003. jedna od 12 članica udruženja Zlatni cvijet Europe i to kao jedina država koja još nije članica Europske unije.



Pisane vijesti