Predsjednik ECTAA-e Boris Žgomba o viznom režimu

Slika /arhiva/Boris-Zgomba_Brussels.jpg

Tijekom jučer održane polugodišnje sjednice ECTAA-e (Europskog udruženja nacionalnih udruga putničkih agencija i turoperatora) u Bruxellesu, predsjednik Boris Žgomba održao je govor pred velikim brojem uvaženih članova Europskog parlamenta s jasnim osvrtom na aktualni problem viznog režima koji će imati znatan utjecaj na razvoj turističke sezone u nas.

Jučerašnji susret predstavnika svih zemalja članica ECTAA-e kojem su, zbog važnosti, prisustvovali u najvećoj mjeri predsjednici i direktori pojedinih nacionalnih udruga bio je između ostalog znakovit i zbog susreta koji je upriličen u Europskom parlamentu.

Govoreći o problemu viza, Žgomba je naglasio kako je riječ o problemu s kojim se turizam u Europi trenutno suočava i prema kojem bi pojedina emitivna tržišta mogla zabilježiti pad dolazaka s obzirom na trenutne uvjete. Upravo iz tog razloga, Žgomba je naglasio kako je neophodno da se navedeni sistem dobivanja viza pojednostavi te time omogući rast turističkog sektora unutar EU u narednim godinama.

Samom obraćanju i susretu prisustvovali su između ostalih, Anne-Marie Soerensen koja je zadužena za viznu politiku EU-a, George Bach, član TRAN-a, odbora za prijevoz i turizam u EU parlamentu, zatim belgijski predstavnik Said El Khadraoui, Paraskevi Michou (civilna prava) i mnogi drugi.



Pisane vijesti