PPS destinacija "Zeleno srce Hrvatske" s nizom aktivnosti za posezonu

Slika /arhiva/RH_365_htz_logo1.jpg

Turističke zajednice Karlovca, Ozlja i Ribnika započele su brojne aktivnosti za posezonu i pripremaju se za zajedničku promociju na inozemnim tržištima i za prihvat stranih turističkih agenata i novinara, izvijestili su danas iz karlovačke Turističke zajednice u priopćenju o aktivnostima te PPS destinacije nazvane "Zeleno srce Hrvatske".

Kako se najavljuje, strani novinari i turistički agenti će u okviru studijskih putovanja, u suradnji s glavnim uredom HTZ-a, destinaciju posjetiti u drugoj polovici rujna, a u listopadu će se destinacija "Zeleno srce Hrvatske" predstaviti na sajmovima u Grazu i Milanu.

Karlovac, Ozalj i Ribnik su jedna od 22 hrvatske PPS destinacije iz projekta "Hrvatska 365" za razvoj i plasman turističkih proizvoda u pred i posezoni i intenzivno rade i na formaliziranju svog djelovanja te je u tijeku osnivanje destinacijskog PPS kluba.

Turistička vijeća turističkih zajednica Karlovca i Ozlja usvojila su "Pravila za osnivanje i djelovanje destinacijskog PPS kluba, a općina Ribnik bi to trebala učiniti idući tjedan, nakon čega će uslijediti i potpisivanje zajedničkog sporazuma i službeni početak rada PPS kluba.

Usvajanjem "Pravila o osnivanju i djelovanju PPS kluba" definirana su i četiri proizvodna tima na razini destinacije za nekoliko turističkih proizvoda - cikloturizam, kulturni turizam, aktivni odmor te vino i gastronomija.
Voditeljica PPS kluba destinacije bit će direktorica karlovačke Turističke zajednice Tihana Bakarić, navodi se u priopćenju. (Hina)



Pisane vijesti