POZIV za odabir partnera za provedbu aktivnosti EUROPE DIRECT u Hrvatskoj 2021. - 2025.

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/EK2019.JPG

Europska komisija je početkom srpnja ove godine, preko svojeg predstavništva u Hrvatskoj, objavila poziv na podnošenje prijedloga za odabir partnera koji će voditi EUROPE DIRECT u razdoblju 2021. – 2025. Postojeća mreža EUROPE DIRECT obuhvaća oko 440 središta u 28 država EU.

Otvaranjem nove generacije centara Komisija želi podržati prihvatljive subjekte koji će pod imenom EUROPE DIRECT provoditi niz aktivnosti informiranja i uključivanja građana, u okviru svojih godišnjih komunikaciji planova. Bespovratna godišnja sredstva za komunikacijski plan će biti u obliku jednokratnog doprinosa i iznosit će 30 000 EUR.
 
Rok za podnošenje prijava je 15. listopada 2020.
 
Prijedloge mogu podnijeti:
  • javno tijelo, kao što je općina ili druga razina lokalne/regionalne vlasti, ili
  • tijelo privatnog sektora koje pruža javne usluge, ili
  • savez/udruženje lokalnih tijela, ne-profitne organizacije, socijalni partneri, ustanove za obrazovanje ili stručno usavršavanje. 
Cilj poziva je otvoriti najmanje jedan EUROPE DIRECT u svakoj od sljedećih regija: istočna Hrvatska, središnja Hrvatska, sjeveroistočna Hrvatska, sjeverni Jadran, Lika, srednji Jadran i južni Jadran.
 
Sve potrebne informacije na hrvatskom jeziku možete pronaći ovdje.
 
Napomena: iako predmetni poziv nije izravno usmjeren prema turističkom sektoru, smatramo da je vrijedan pozornosti, tim više jer dozvoljava i partnersvo, a u tom slučaju može biti jako zanimljiv za turistički sektor.

EU