Poziv za medije: Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima

​Pozivamo Vas na svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima. Uz ministra turizma Republike Hrvatske Garija Cappellija, svečanom potpisivanju prisustvovat će župani i predstavnici Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević koja će predstaviti djelovanje i rad timova hitne medicinske pomoći tijekom ljetnih mjeseci. Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći održat će se u utorak, 19. ožujka 2019. godine s početkom u 13:00 sati u Ministarstvu turizma, Prisavlje 14, Zagreb.

Riječ je o projektu kojim od 2008. godine Ministarstvo turizma sufinancira medicinsku pomoć u turističkim ambulantama u vodećim turističkim odredištima koji bilježe najveći broj dolazaka turista u Hrvatskoj u četiri vršna mjeseca turističke godine.

Sredstva programa namijenjena su sufinanciranju plaća liječnika, medicinskih sestara/tehničara te za troškove lijekova i sanitetskog materijala u razdoblju od lipanja do rujna.

Najave