POZIV ZA MEDIJE: Ministar turizma Gari Cappelli na svečanom otvaranju 10. Festivala terana i tartufa u Motovunu

U subotu, 19. listopada 2019. godine ministar turizma Gari Cappelli prisustvovat će svečanom otvaranju 10. Festivala terana i tartufa u Motovunu. Svečano otvaranje festivala održati će se u subotu, 19. listopada 2019. godine u Motovunu, s početkom u 14 sati.

Jubilarni 10. Festival terana i tartufa jednodnevna je izložba i javna degustacija koja na jednom mjestu okuplja istarske vinare proizvođače terana i predstavlja gastronomski doživljaj upotpunjen jelima od tartufa s naglaskom na ona koja se najbolje sljubljuju s teranom.

Osim proizvoda na bazi terana i tartufa, na festivalu svoje proizvode nude izlagači meda, maslinovog ulja, suhomesnatih proizvoda, čokolade, sira, voća i raznih slastica na bazi terana ili tartufa.

Ovogodišnje izdanje Festivala terana i tartufa obilježeno je ulaskom Motovuna u finale izbora za najbolju europsku destinaciju kulturnog turizma u kategoriji vinskog turizma za koje će se svečano proglašenje pobjednika održati 24. listopada 2019. godine u Granadi u Španjolskoj.
 

Najave