POZIV ZA MEDIJE: Ministar turizma Gari Cappelli na radnom sastanku s predstavnicima hotelske industrije i kampova

U utorak, 21. svibnja 2019. godine, ministar turizma Gari Cappelli i suradnici sastat će se u Rovinju s predstavnicima hotelske industrije i kampova. Radni sastanak održat će se u utorak, 21. svibnja 2019. godine u Grand Hotelu Park u Rovinju (Smareglijeva ulica 1A, Rovinj). Izjave za medije predviđene su u 12:30 sati nakon obilaska Grand Hotela Park koji će započeti u 11.30 sati.

Na radnom sastanku ministar Cappelli će s predstavnicima hotelske industrije i kampova razgovarati o stanju bookinga za nadolazeće vršne mjesece turističke godine i dosadašnjim turističkim rezultatima, aktualnostima iz novog zakonodavnog okvira koje se tiču hotelskog i ukupnog turističkog poslovanja, stanju s radnom snagom i mogućnostima za dugoročna rješenja za osiguranje dostatnog broja kvalificiranih radnika u turizmu i ugostiteljstvu te ostalim temama vezanim uz rad hotelske industrije.
 
U nastavku dana ministar Cappelli obići će neke od najznačajnijih investicijskih projekata u hotelski smještaj u sjeverozapadnoj i središnjoj Istri. Predviđen je posjet Casino Hotelu Mulino u Plovaniji u blizini grada Buje nakon čega će ministar Cappelli u Brtonigli obići Hotel Heritage San Rocco čija je izgradnja u značajnoj mjeri realizirana zahvaljujući kreditnoj liniji sa sufinanciranom kamatnom stopom od strane Ministarstva turizma. Svoj obilazak ministar Cappelli će završiti obilaskom novootvorenog Wine & Heritage hotela Roxanich u Motovunu.
 
U hrvatski turizam u 2019. godini, prema podacima prikupljenim od strane Ministarstva turizma, uložit će se oko milijardu i 50 milijuna eura. Posebno je značajno što se većina investicija odnosi na izgradnju novih hotela, aparthotela i turističkih naselja visoke kategorije (4 i 5 zvjezdica). Od ukupno 18 novih hotela koji se u Hrvatskoj otvaraju u 2019. godini, tri hotela nalaze se u Istarskoj županiji, a ukupno ulaganje u njih iznosi više od 200 milijuna eura.

Najave